Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (38)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Єресько Г$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 17
Представлено документи з 1 до 17

      
Категорія:    
1.

Єресько Г. О. 
Технологічне обладнання молочних виробництв : навч. посібник / Г. О. Єресько, М. М. Шинкарик, В. Я. Ворощук. - К. : ІНКОС. Центр навч. л-ри, 2007. - 344 c. - (Харч. пром-сть). - Бібліогр.: с. 337. - укp.

Описано конструкції, принцип роботи й умови експлуатації технічного обладнання підприємств молочного виробництва. Розглянуто типові конструкції для молочних підприємств України та сучасні розробки вітчизняних і зарубіжних фірм. Визначено особливості будови та функціонування обладнання для транспортування та зберігання молока, виробництва сиру та масла, а також для здійснення баромембранних процесів і гомогенізації. Наведено відомості про сепаратори та центрифуги, теплообмінне обладнання, стерилізатори, вакуум-випарні апарати, установки для відведення вторинної пари, повітря та створення вакууму, сушіння молока та молочних продуктів, виробництва морозива, миття тари та фасування промислової продукції. Визначено напрямки удосконалення промислового обладнання молокопереробних підприємств. Запропоновано методики розрахунків з визначення продуктивності, потужності та витрат робочих середовищ технологічних машин і апаратів, що використовуються у молочному виробництві.

Описаны конструкции, принцип действия и условия эксплуатации технического оборудования предприятий молочного производства. Рассмотрены типовые конструкции для молочных предприятий Украины и современные разработки отечественных и зарубежных фирм. Раскрыты особенности строения и функционирования оборудования для транспортировки и сохранения молока, производства сыра и масла, а также для осуществления баромембранных процессов и гомогенизации. Приведены сведения о сепараторах и центрифугах, теплообменном оборудовании, стерилизаторах, вакуум-выпарных аппаратах, установках для отведения вторичного пара, воздуха и создания вакуума, сушения молока и молочных продуктов, производства мороженного, мытья тары и фасовки промышленной продукции. Определены направления соврешенствования промышленного оборудования молокоперерабатывающих предприятий. Даны методики расчетов по определению продуктивности, мощности и затрат рабочих сред технологических машин и аппаратов, использующихся в молочном производстве.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-5 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС45039 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Шинкарик М. М. 
Витрати енергії при механічній обробці продуктів в емульсорах роторно-вихрового типу / М. М. Шинкарик, В. Я. Ворощук, Г. О. Єресько, С. І. Кимачинський // Харч. пром-сть. - 2009. - № 8. - С. 52-56. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Представлено теоретичні і експериментальні дослідження процесів обробки композиційних продуктів на базі сиру домашнього. Встановлено критеріальну залежність для визначення потужності на привід роторно-вихрового емульсора для десертних мас на основі сиру домашнього. Встановлено оптимальні режими роботи емульсора.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Єресько Г. О. 
Ефірні олії пряно-ароматичних рослин у виробництві ковбасних виробів / Г. О. Єресько, Л. У. Войцехівська, Т. М. Шапошнікова, Л. І. Бережна, С. І. Середюк // Вісн. аграр. науки. - 2000. - № 4. - С. 65-68. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Встановлено антагоністичну активність відносно мікрофлори м'яса та антиоксидантні властивості ефірних олій пряно-ароматичних рослин вітчизняного походження. Розроблено низку рецептур смако-ароматичних композицій. Показано перспективність їх застосування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Кігель Н. Ф. 
Новий пробіоз - продукт / Н. Ф. Кігель, І. О. Романчук, Г. О. Єресько, О. Г. Годовіченко // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 8. - С. 63-65. - укp.

На основі штамів-пробіотиків молочнокислих бактерій розроблено біологічно-активну домішку "Йогурт сухий в капсулах". Доведено ефективну профілактичну та лікувальну дію продукту щодо дисбактеріозів різного ступеня складності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.17-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Єресько Г. О. 
Таблетковані продукти лактовіт і лактовіт Ф / Г. О. Єресько, С. С. Гуляєав-Зайцев, Н. Ф. Кігель, Г. К. Тарадій, Н. Г. Левицька // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 6. - С. 66-68. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

На основі легкозасвоюваних вуглеводів створено новий вид таблеткованих функціональних продуктів, що містять пробіотичну лактофлору. Опрацьовано технологію виробництва цих продуктів, налагоджено їх промисловий випуск. Кліничними дослідженнями підтверджено їх терапевтичну дію у разі дисфункцій травної системи людини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р281.794-29

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Єресько Г. О. 
Фізико-хімічні процеси виробництва пастоподібних плавлених сирів на основі кисломолочного сиру / Г. О. Єресько, С. С. Гуляєв-Зайцев, А. О. Бовкун // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 9. - С. 62-64. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено процеси плавлення білка й емульгування жиру у виробництві плавленого сиру на основі кисломолочного сиру. Доведено ефективність застосування для плавлених сирів емульгаторів марки Я5 - ОЕВ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.61

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Єресько Г. О. 
Вплив харчових добавок на розвиток молочнокислої мікрофлори при виробництві сиров'ялених ковбас / Г. О. Єресько, В. Ю. Лизова, О. М. Старчевой, Л. У. Войцехівська // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 9. - С. 55-57. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено вплив глюконо-дельта-лактону, глутамату натрію, аскорбінової та винної кислот на розвиток молочнокислої мікрофлори бактеріальних препаратів, які використовують у процесі виробництва сиров'ялених ковбас.

Исследовано влияние глюконо-дельта-лактона, глутамата натрия, аскорбиновой и винной кислот на развитие молочнокислой микрофлоры бактериальных препаратов, которые используют при производстве сыровяленных колбас.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Єресько Г. О. 
Шляхи стабілізації теплотехнічних характеристик теплообмінників / Г. О. Єресько, Н. Ф. Усатенко // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 4. - С. 64-67. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розроблено та впроваджено в різні галузі харчової промисловості новий тип біметалевих теплообмінників для нагрівання димоповітряного середовища, які за умов експлуатації мають стабільно високий коефіцієнт теплопередачі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Єресько Г. О. 
Розроблення та впровадження державних стандартів високої якості молочних продуктів / Г. О. Єресько, М. О. Яцюта // Вісн. аграр. науки. - 2002. - № 9. - С. 70-73. - укp.

Відзначено, що розробка та впровадження в Україні сучасних базових державних стандартів на молоко та молочні продукти - актуальне завдання державного значення. Розглянуто питання практичного переходу до роботи за стандартами, які відповідають міжнародним та європейським.

Отмечено, что разработка и внедрение в Украине современных базовых государственных стандартов на молоко и молочные продукты - актуальная задача государственного значения. Рассмотрены вопросы практического перехода к работе по стандартам, соответствующих международным и европейским.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95я86я54(4УКР)

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Єресько Г. О. 
Інтенсивність охолодження тушок птиці / Г. О. Єресько, Н. Ф. Усатенко // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 12. - С. 62-64. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Обгрунтовано актуальність й ефективність охолодження тушок птиці в гідроаерозольному середовищі з періодичним підсушуванням поверхні холодним повітрям. Зроблено аналітичний опис процесу теплообміну між тушкою та охолодним середовищем.

Обоснована актуальность и эффективность охлаждения тушек птицы в гидроаэрозольной среде с периодическим подсушиванием поверхности холодным воздухом. Сделано аналитическое описание процесса теплообмена между тушкой и охлаждающей средой.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л931.021

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Єресько Г. О. 
Кислоторезистентність промислових штамів молочнокислих бактерій / Г. О. Єресько, Н. Ф. Кігель, Г. В. Жоган // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 9. - С. 63-66. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено стійкість промислових штамів молочнокислих бактерій до соляної та молочної кислот. Установлено, що соляна кислота є більш згубною для молочнокислих бактерій, ніж молочна. Визначено, що дані штами характеризуються високою резистентністю до цих кислот у разі тривалої експозиції, а це є гарантом виживання у шлунку та під час зберігання готового продукту. Запропоновано відбір штамів до заквашувальних препаратів для функціональних продуктів здійснювати на підставі стійкості до молочної кислоти.

Исследована устойчивость промышленных штаммов молочнокислых бактерий к соляной и молочной кислотам. Установлено, что соляная кислота является более агрессивной по отношению к молочнокислым бактериям, чем молочная. Определено, что данные штаммы характеризуются высокой резистентностью к этим кислотам во время длительной экспозиции, а это гарантирует выживание в желудке и при хранении готового продукта. Предложено отбор штаммов для заквасочных препаратов проводить на основании оценки стойкости к молочной кислоте.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955-14 + Е40*723.432.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Єресько Г. О. 
Відділення харчової і переробної промисловості / Г. О. Єресько // Вісн. аграр. науки. - 2006. - № 3/4 (спец. вип.). - С. 160-161. - укp.

Здійснено наукове забезпечення галузей переробки молока, м'яса, виноградарства, виноробства та олійножирової галузі України.

Осуществлено научное обеспечение отраслей переработки молока, мяса, виноградарства, виноделия и масложировой отрасли Украины.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я54(4Укр)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Єресько Г. О. 
Вплив високотемпературної обробки на сиропридатність молока / Г. О. Єресько, Ю. Т. Орлюк, Ф. А. Федін, Т. В. Семко // Вісн. аграр. науки. - 2008. - № 1. - С. 58-59. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено результати досліджень щодо впливу високотемпературної обробки молока на його сичужне зсідання, синергетичну здатність згустку, вміст вологи в сирі та вихід готового продукту.

Приведены результаты исследований влияния высокотемпературной обработки молока на его сычужную свертываемость, синергетическую способность сгустка, содержание влаги в сыре и выход готового продукта.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Єресько Г. О. 
Переробка молока та м'яса / Г. О. Єресько // Вісн. аграр. науки. - 2006. - № 3/4 (спец. вип.). - С. 165-167. - укp.

Розроблено нові й інтенсифіковано існуючі технологічні процеси виробництва харчових продуктів і кормів, створено ефективне устаткування для переробної промисловості.

Разработаны новые и интенсифицированы существующие технологические процессы производства пищевых продуктов и кормов, создано эффективное оборудование для перерабатывающей промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92 я54(4Укр)3 + Л95 я54(4Укр)3л

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Єресько Г. О. 
Створення м'ясних напівфабрикатів для харчування дітей / Г. О. Єресько, Л. У. Войцехівська, О. В. Франко // Вісн. аграр. науки. - 2006. - № 1. - С. 60-53. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено науково обгрунтовані рецептури котлет, ромштексів, фрикадельок, які відповідають сучасним вимогам якості та безпеки. Розроблено нормативну документацію щодо їх виробництва та досліджено показники харчової цінності даних м'ясних напівфабрикатів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Єресько Г. О. 
Удосконалення технології виробництва ферментованих ковбас з використанням композиційних добавок / Г. О. Єресько, В. Ю. Лизова, Л. У. Войцехівська, О. М. Старчевой // Вісн. аграр. науки. - 2007. - № 6. - С. 66-69. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено ефективність застосування композиційних домішок "Компакт-БП" для виробництва сирокопчених ковбас. Встановлено, що підвищення температури та вологість повітря у камері дозрівання сприяє інтенсифікації біохімічних процесів і скороченню технологічного циклу.

Исследована эффективность использования композиционных добавок "Компакт-БП" при производстве сырокопченых колбас. Утановлено, что повышение температуры и влажности воздуха в камере созревания способствует интенсификации биохимических процессов и сокращению технологического цикла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.2-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Єресько Г. О. 
Якість молока та молочних продуктів / Г. О. Єресько, І. О. Романчук // Вісн. аграр. науки. - 2006. - № 12 (спец. вип.). - С. 87-88. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Висвітлено основні питання, пов'язані з якістю молока та молочних продуктів. Особливу увагу приділено необхідності додержання санітарно-ветеринарних вимог щодо виробництва сировини та готової продукції. Розглянуто сучасні способи забезпечення контролю їх якості та безпеки під час технологічного процесу виробництва.

Освещены основные вопросы, связанные с качеством молока и молочных продуктов. Основное внимание обращено на необходимость соблюдения санитарно-ветеринарных требований к производству сырья и готовой продукции, обеспечению контроля их качества и безопасности во время технологического процесса производства.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.12 + Л95

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського